Як не пропустити пневмонію у дитини?

Якщо у малюка є ознаки ГРВІ, звичайно, батькам не потрібно одразу панікувати. Але слід звернутися до лікаря, щоб він оцінив стан дитини і не допустив розвитку інших більш небезпечних захворювань, одним з яких є пневмонія. Як розпізнати пневмонію і чи можна їй запобігти, розповіла лікарка-педіатриня Віра Ониськова.

Своєчасний початок лікування цього захворювання допоможе уникнути сумних наслідків. Пневмонія – причина смертності 15% дітей у всьому світі до 5 років. Щороку у нашій країні реєструють близько 90 тисяч випадків пневмоній серед дітей віком 0-17 років, а кожні три дні в Україні від пневмонії помирає одна дитина віком до 4 років.

Симптоми захворювання:

  • дитина важко дихає у стані спокою;
  • безпричинна млявість, зниження апетиту, відмова від їжі;
  • задишка;
  • висока температура;
  • блідий колір шкірних покривів.

Лікування при пневмонії має призначати лише лікар! Терапія залежить від виду цього захворювання.

Пневмонія може бути спричинена бактеріями або вірусами. Від бактеріальної пневмонії є ефективний сучасний захист – вакцинація від пневмокока.

У KinderKlinik завжди є вакцина Превенар-13 та Синфлорикс, які захистять вашу дитину від найпоширеніших та найнебезпечніших штамів пневмококу.

Вакцинація складається з 3-х доз (на 2-му, 4-му та 6-му місяцях), а також ревакцинації на 18-му місяці життя малюка.

Бережіть своїх дітей і будьте здорові!

Узнавайте первыми о новой акции.

Подпишитесь на наши новости.

    decor
    Поделиться
    title_icon

    Другие Видео

    РДВГ: что это и как определить?

    Главной причиной РДВГ является генетическая предрасположенность. Но есть определенные факторы, которые повышают вероятность развития расстройства.