Косоокість у дітей: чому з’являється та як профілактувати?

Павлишин Віолетта Володимирівна

Записаться на прием Все статьи автора

Коли батькам слід турбуватися про косоокість, а коли це є нормою – розповіла лікарка-офтальмологиня KinderKlinik Віолетта Павлишин.

Коли косіння у дітей є нормою?

Для малюків до 6 місяців косіння до носику – нормальне явище. В такому віці їм важче розглядати предмети зблизька. Зведення очей для дитини простіше ніж розведення, тому важливо, щоб батьки не стимулювали зведення, аби косіння не збереглося.

Якщо батьки помітили, що одне око косить більше ніж друге, це може бути першим дзвіночком до того, що є якась проблема.

Що можна зробити?

Якщо дитина косить до носика лівим оком, то необхідно розставляти предмети і звертатися до дитини в протилежному від косіння напрямку.

Коли косіння є проблемою?

Якщо ви спостерігаєте косоокість у дитини після 6 місяців – треба звернутися до лікаря, який знайде причину проблеми. Визначивши патологію лікар може призначити окуляри або вирішить діяти разом із неврологом, невропатологом або офтальмохірургами.

Косоокість також може бути прихованою і через маленький її градус, побачити її може тільки лікар. Бувають й інші випадки – коли у дитини хибна косоокість, якої насправді немає.

Важливо пам’ятати, що іноді косоокість може бути симптомом раку. Тому дуже важливо при його виявленні вчасно звернутися до спеціаліста, який зможе виявити проблему.

Якщо у вас є якісь сумніви або запитання – звертайтеся до наших лікарів-офтальмологів, будемо раді допомогти і за потреби вилікувати вашу дитину.

Дізнайтеся першими про нову акцію.

Підпишіться на наші новини.

    decor
    Записатися на прийом
    Поділитися
    title_icon

    Інші Видео

    Проколювання вух у KinderKlinik

    Проколювання вух – процедура, на яку дітки приходять із задоволенням, адже з кабінету вони вийдуть із гарними сережками у вушках.

    РДУГ: що це та як визначити?

    Головною причиною РДУГ є генетична схильність. Але є певні фактори, що підвищують ймовірність розвитку розладу.