Сезонний поліноз: як пережити період цвітіння амброзії

Кінець літа — це відкриття нового сезону алергії. Переживши весняне цвітіння вільхи та берези, зустрівши червневий тополиний пух, в серпні ми стикаємося з розпалом цвітіння амброзії. Цей живучі бур’ян заполонив весь доступний простір в місті й за його межами. Особливо важко доводиться малюкам. Хмари літаючого пилку викликають подразнення слизових очей і носа, що провокує постійно терти обличчя. Безперервне чхання, сльозотеча, і найстрашніше — епізоди утрудненого дихання — і все це триває близько місяця. Про те, як комфортно і безпечно перенести черговий сезонний поліноз розповідає експерт KinderKlinik, алерголог Катерина Ковбаско.

Коментар експерта

В першу чергу необхідно розпізнати алергію. Достовірно це може підтвердити тільки лікар-алерголог та лабораторна діагностика, але самостійно виявити алергію можна за кількома ознаками. Як запідозрити, що у вас або дитини алергія на амброзію

  • Сльозотеча
  • Слизові виділення з носових ходів, які можуть бути рясними
  • Свербіж шкіри навколо очей
  • Кашель
  • Втома і сонливість, які з’являються після прогулянки в парку або поїздки в машині уздовж парку
  • Почуття нестачі повітря, і навіть задишка (в цьому випадку необхідно звернутися за невідкладною допомогою)

Що робити?

Якщо ж ви вже знаєте точно, що це алергія на амброзію — постарайтеся уникати місць, де росте ця рослина і дотримуйтесь простих рекомендації:

• Приймайте душ після прогулянки, причому якщо гуляли з домашньою твариною — скупайте і його (на шерсті також може бути пилок)

• На вулиці носите маску

• При поїздці — вікна в машині повинні бути щільно закриті навіть у спекотну погоду (включайте кондиціонер заздалегідь)

• Щодня проводите повну вологе прибирання в машині і квартирі

• Уникайте продуктів, на які може бути перехресна алергія (диня і банан)

Можливості KinderKlinik

У KinderKlinik створені всі умови, щоб достовірно виявити і перемогти алергію на амброзію.

Лабораторна діагностика

У нашому арсеналі є повний комплекс лабораторних досліджень для швидкого і точного виявлення алергену, відстеження перебігу алергії (загострення або ремісія), оцінки ефективності підібраного лікування. Також важливо відзначити, що в відділенні KinderKlinik за адресою вул. Вишгородська 45/2 лабораторія працює 24/7. Тому, якщо ви зіткнулися з гострим епізодом алергії (і не тільки на амброзію) у вашої дитини — зверніться до відділення для дообстеження.

Стаціонар

У разі, якщо на тлі алергії у дитини розвивається важка задишка, поширенний набряк м’яких тканин, падіння артеріального тиску та інші життєзагрожуючі симптоми — зверніться за допомогою до стаціонару KinderKlinik. У відділенні по вул. Вишгородська 45/2 ви можете звернутися за допомогою до фахівців в будь-який день і в будь-який час доби. Лікар оперативно оцінить стан дитини, виконає діагностичні тести й складе схему лікування.

Консультація фахівця

Алергія — системне захворювання і вимагає комплексного підходу. Тільки так можна повернути малюкові повноцінну якість життя. Зверніться по допомогу до педіатрів і алергологів KinderKlinik, записавшись на прийом на зручний час.

[ask pos=”left” width=”240″ id=”886″ button=”Запитати у лікаря”]Маєте питання?[/ask]

Як записатися на прийом до лікаря

Запишіться на консультацію та обстеження через форму зворотного зв’язку на сайті або за вказаними номерами: 0800 30 75 75 096 390 75 75 044 390 75 75 Консультант контакт-центру відповість на питання і запише на зручний час. Звертайтеся до нас, і будьте здорові.

Дізнайтеся першими про нову акцію.

Підпишіться на наші новини.

    decor
    Поділитися
    title_icon

    Інші Лаборатория

    Проколювання вух у KinderKlinik

    Проколювання вух – процедура, на яку дітки приходять із задоволенням, адже з кабінету вони вийдуть із гарними сережками у вушках.

    РДУГ: що це та як визначити?

    Головною причиною РДУГ є генетична схильність. Але є певні фактори, що підвищують ймовірність розвитку розладу.