Кардіологічний чекап для дитини

Досить часто батьки звертають до педіатра зі скаргами на болі в серці у дитини. Найчастіше — це болі в області серця і грудної клітки, оскільки найчастіше дітям не вдається правильно визначити точне місце й ідентифікувати відчуття. Про захворювання, які «маскуються» під болі в серці розповість експерт KinderKlinik Інна Антоненко.

«Причин для болів некардіального походження досить багато. По-перше — це можуть бути проблеми з опорно-руховим апаратом: порушення постави, сколіоз, довге перебування за планшетом і телевізором в незручному становищі. Другою найбільш частою причиною є захворювання шлунково-кишкового тракту: рефлюкс, порушення функції жовчовивідних шляхів, гастрити. Третьою найбільш частою причиною болю в грудній клітці у дітей є перевантаження нервової системи — стреси й інші емоційні навантаження, перевтома на навчанні, нераціональний режим дня. Також є поняття фізіологічних «болів зростання», характерних для підлітків в активній фазі розвитку. Але в будь-якому випадку, якщо у дитини виникає скарги на болі в грудях, задишку, втрати свідомості, слабкість — завдання батьків негайно звернутися до педіатра для обстеження. Лікар виміряє тиск, направить на загальний аналіз крові, ЕКГ, ехокардіографію і, при необхідності, порекомендує консультації вузькопрофільних фахівців (ендокринолог, невропатолог, ортопед).»

Коли потрібна консультація кардіолога

Консультація кардіолога для дитини потрібна в наступних випадках:

  • Перенесена стрептококова ангіна
  • Раніше діагностовані вади серця
  • Систематичні порушення ритму
  • Стрибки артеріального тиску
  • Задишка при незначному фізичному навантаженні
  • Вибухання судин шиї
  • Блідість шкіри, посиніння носогубного трикутника
  • Епізоди втрати свідомості, особливо при фізичному навантаженні.

При виявленні одного або декількох симптомів не відкладайте візит до фахівця і на комплексне обстеження.

Дослідження серця в KinderKlinik

  • Ехокардіографія — максимально інформативне і просте дослідження. В ході цього ультразвукового дослідження лікар оцінює стан серцевого м’яза, клапанів серця, напрямок і рівномірність потоку крові.
  • ЕКГ — базове дослідження для оцінки провідності серцевого м’яза, типу ритму.
  • Доплерографія судин — це ультразвукове дослідження допомагає оцінити прохідність, розташування і будова магістральних судин.

[ask pos=”left” width=”240″ id=”886″ button=”Записатись”]Потрібна консультація лікаря?[/ask] Як записатися на прийом

Для запису на обстеження або на прийом до фахівця залиште запит у формі зворотного зв’язку або зверніться за телефонами: 0800 30 75 75, 096 390 75 75, 044 390 75 75.

Консультант колл-центру відповість на питання, що цікавлять і запише до фахівця на зручний час. Звертайтеся до нас, і будьте здорові.

Дізнайтеся першими про нову акцію.

Підпишіться на наші новини.

    decor
    Поділитися
    title_icon

    Інші Диагностика

    Проколювання вух у KinderKlinik

    Проколювання вух – процедура, на яку дітки приходять із задоволенням, адже з кабінету вони вийдуть із гарними сережками у вушках.

    РДУГ: що це та як визначити?

    Головною причиною РДУГ є генетична схильність. Але є певні фактори, що підвищують ймовірність розвитку розладу.